EDUCATORIUM REM KOOLHAAS PDF

Apr 24 2020
admin

This building, located in Utrecht, Netherlands was designed by OMA – Rem Koolhaas. The building was completed in Situated in the centre of the University Campus the Uithof, just outside the centre of Utrecht, this building is most famous for its use of concrete. The concrete. Koolhaas and the team at OMA envisioned the Educatorium as a factory for learning with the processes of socialization, learning, and examination related.

Author: Shaktijora Goll
Country: Lebanon
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 28 September 2004
Pages: 304
PDF File Size: 10.85 Mb
ePub File Size: 7.48 Mb
ISBN: 132-6-32944-858-8
Downloads: 7954
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dusho

A cruciform of two corridors organize the movement inside the Educatorium, subdividing each plan into quadrants and functioning as the main connectors.

Planes interlock to create a single trajectory in which the entire university experience — socialization, learning, examination. The sloped planes of the entrance plateau function like an urban plaza or mixing chamber. Throughout the building, the north end is openly while the south end is closed more. This site uses cookies. Educatorium The Educatorium is composed of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an eduvatorium plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls.

Images of Educatorium by Rem Koolhaas, campus of De Uithof for Utrecht University

Fill in your details below or click an icon to log in: By continuing to use this website, you agree to their use. The building is made of two planes which fold to accommodate a range of distinct programs, including an outdoor plaza, two lecture halls, cafeteria and exam halls.

Ippolito holds a Master of Architecture from the Politecnico di Milano.

A second set of paths allows the building to function as a network. Although we all met for koo,haas first time during this short week long project, I think our results were quite fruitful as we gained a much greater understanding of the Educatorium, the first educational building designed by OMA, headed by Rem Koolhaas.

Educatorium Utrecht: an example of a sustainable building | Floornature

All socializing, contact and exchange of ideas take place in the surface network. Spanning between two massive walls the roof structure is a densely packed series of I-beams forming a surface of steel.

  LIBRO CANTOS DEL CAMINO NEOCATECUMENAL PDF

To find out more, including how to control cookies, see here: David is also one of the two directors of the recently opened branch office of OMA in Australia. The building design is the search for a synthetic landscape that edkcatorium up to individual choice.

Client University of Utrecht.

Educatorium | OMA

The main distinguishing feature of this building is the concrete floor that wraps around the structure and becomes the roof of the building. The Educatorium occupies a corner and adjoins low already existing building on its east end.

The concrete floor slabs are supported by beams vierendeel carga. Homes for koolhas in Copenhagen. Architecture is better explained in images Follow us on Instagram! In the study rooms, the lighting system is the ideal natural result of the use of windows for low vision and high windows for lighting. Conducted over 14 years, the plan aims to transform the development of activities in the existing building,for a campus based on the American model community. David studied architecture and construction technology at the Educattorium University of Technology, where he is also a professor in the Architecture Design and Engineering department.

A second auditorium with seats is situated to the south and beneath the floor of the auditoria is located the cafeteria. The inclined planes of the plateau input play the role of urban square or mixing chamber. Above the entrance lobby, the two storey block that houses exam rooms is located. Educatorium design conceptualized as two planes that are folded, protects, and blocking each other.

If a diagram of the center is observed, it is seen that the building size and complexity is a little deep structure, ie, all the big spaces are accessed in six levels deep.

To minimize the spread and use of energy in the north and west facades, there have been some large areas of glass insulators ecucatorium guarantee a perfect effect of solar radiation, thereby allowing the accumulation of heat and the greenhouse effect saving electricity for lighting.

The Educatorium reads like a radically innovative building on its most superficial level, a synthetic landscape, with a conservative depth. Cantilevered area exams are supported by large beams on the ceiling.

  DER ROSENKAVALIER LIBRETTO PDF

The exam rooms are developed in a more conventional manner. The dissociation of the two materials allows each material to work with maximum efficiency, the concrete slabs 20cm thick covering 21 metros. Below this, protected area for parking bicycles at the intersection of a special route for use is located. These facilities house shared activities of 14 faculties and many research institutes, creating a major new center for meeting and exchange.

The concrete slab is treated as a malleable surface which allows an optimum fit for each program. The Educatorium Utrecht joins the two existing buildings, built in the sixties, with a hybrid architecture of glass and steel, divided by a strip of cement whose lines reflect the path of student life and determine the different functional spaces.

One of the most unique aspects of Educatorium, which can be attributed to almost all the work of Koolhaas, is the fluidity in the concept of the program is a fluid concept that aligns not on one level, but on a multiplicity of levels in which the activity occurs above, below, and in the midst of what normal floor plates are considered.

Facing north okolhaas, the largest auditorium seatsis open to the view of the botanical gardens. koolgaas

These columns create a hybrid network together with the sloping ground, the lower end up hiding in the floor slab. For air conditioning uses a passive ventilation system that uses the phenomenon of night cooling and heat capacity of the mass of the building without having to use additional mechanical systems.

Planes interlock to create a single trajectory in which the entire university educatorijm – socialization, learning, examination – is encapsulated. To study the sustainability of the project, Koolhaas has enjoyed the cooperation of the architect Cristophe Cornubert WCO that specializes in sustainable alternatives for the disposal of materials harmful to the environment. Alila Yangshuo hotel in Yangshuo, China.